ČISTI CRIJEVA BRZINOM SVJETLOSTI…Pomaže i kod skidanja sala sa trbuha…

Postoje uvjerljivi razlozi da ih uključite u svoju prehranu…

Često zanemarene i odbačene, mekinje, kao na primjer na zobenim pahuljicama, prava su riznica korisnih minerala i vlakana koje probavni sustav iznimno cijeni.

  1. Više od same zobene kaše
    Kada se govori o hranjivoj prehrani, fokus je obično na povrću i voću. Međutim, postoji vrlo koristan proizvod koji se često podcjenjuje, ali može uvelike pridonijeti cjelokupnom zdravlju.

Mekinje, često zanemarene i odbačene, često su podcijenjene na nepravedan način.

Ove namirnice svakako vrijedi probati jer su izvrstan dodatak doručku i zdrava opcija za grickanje.

Posije, koje se dobivaju procesom mljevenja žitarica kao što su zob, pšenica, raž, pir ili heljda, vrijedan su nusproizvod. Vrijedno je spomenuti da svaka vrsta mekinja pozitivno pridonosi cjelokupnom zdravlju.

Mekinje se mogu pohvaliti visokim sadržajem vlakana zajedno s hranjivom kombinacijom proteina i ugljikohidrata.

Uključivanje vlakana u našu prehranu ne samo da pomaže u kontroli tjelesne težine, već također podržava pojedince koji nastoje izgubiti kilograme na zdrav način. Promicanjem dugotrajnog osjećaja sitosti, vlakna se učinkovito bore protiv iskušenja da se prepustite nezdravim grickalicama tijekom intervala između obroka.

Nadalje, pomaže cijelom probavnom sustavu tako što pomaže u eliminaciji ostataka hrane i sprječava njihovo nakupljanje u crijevima. Izraz “čišćenje” crijevnih naslaga ne koristi se olako kada se govori o njegovim blagotvornim učincima.

Štoviše, uvrštavanje mekinja u svakodnevne obroke ne samo da tijelu osigurava esencijalne vitamine, posebice one iz skupine B koji pozitivno utječu na funkcioniranje živčanog sustava, već i vitalne minerale poput kalija, željeza, kalcija i magnezija.

Jeste li otkrili da su ove informacije korisne? Obavezno proslijedite ovu objavu svojim prijateljima!

BONUS:

Mjesec dana prije srčanog udara vaše tijelo šalje upozorenje: 8 znakova da ste u opasnosti

Ako ste sami i sumnjate da imate srčani udar, odmah potražite pomoć nekoga tko vas može prevesti do najbliže zdravstvene ustanove.

Čak i ako niste sigurni da se radi o srčanom udaru, preporučuje se da odmah nazovete hitnu pomoć umjesto da čekate. Istraživanja pokazuju da starije osobe i žene često odgađaju traženje pomoći, uglavnom zato što ne prepoznaju simptome i brkaju simptome srčanog udara (poput bolova u trbuhu, ramenima itd.) sa simptomima drugih bolesti, umjesto da žele biti osoba koja oni vole čovjekov teret.

Simptomi koje treba pratiti mogu se pojaviti do mjesec dana prije srčanog udara.

umor
Jedan od glavnih simptoma koji mogu ukazivati ​​na nadolazeći srčani udar je neobjašnjiv umor. Može postati teže obavljati jednostavne zadatke, poput spremanja kreveta ili tuširanja, a na kraju dana možete se osjećati umorno. Ovaj simptom je češći kod žena.
bol u trbuhu
Ostali uobičajeni simptomi uključuju bolove u trbuhu, mučninu, nadutost ili plinove. Prije srčanog udara, bol će se često javljati u valovima.

bol u prsima
Za muškarce je bol u prsima jedan od najvažnijih ranih simptoma i ne smije se zanemariti. Kod žena se ovaj simptom javlja samo u 30% slučajeva. Može uključivati ​​trajnu ili privremenu nelagodu u jednoj ili obje ruke (češće u lijevoj ruci), čeljusti, vratu, ramenima i abdomenu.

Nesanica
Simptomi uključuju poteškoće s uspavljivanjem, rano buđenje i lošu kvalitetu sna. To je povezano s povećanim rizikom od bolesti srca ili moždanog udara. Također može uključivati ​​jaku anksioznost i izostanak s posla, a češći je kod žena.

Kratkoća daha
Ako imate problema s disanjem ili vam nedostaje daha, možete se osjećati kao da ne dišete dovoljno i možete osjetiti vrtoglavicu. Ovaj se simptom javlja i kod muškaraca i kod žena i obično se javlja šest mjeseci prije srčanog udara.

gubitak kose
Gubitak kose može biti još jedan pokazatelj, a najčešće pogađa muškarce starije od 50 godina, ali i žene mogu biti u opasnosti.

nepravilan rad srca
Ubrzan ili nepravilan rad srca često je praćen panikom i tjeskobom, osobito kod žena. Nepravilan rad srca koji traje 1-2 minute može uzrokovati vrtoglavicu i ekstremni umor.

pretjerano znojenje
Abnormalno ili pretjerano znojenje može biti rani znak upozorenja na srčani udar i može se pojaviti u bilo koje doba dana. Češće pogađa žene i može se zamijeniti sa simptomima menopauze, kao što su valovi vrućine ili noćno znojenje. Simptomi slični gripi uključuju ljepljivu kožu i znojenje, neovisno o temperaturi ili fizičkom naporu.

Simptomi se ponekad mogu povući, ali najčešći znakovi srčanog udara su:

● Nelagoda u prsima, koja može trajati nekoliko minuta ili se pojaviti iznenada, s osjećajem stezanja, „punoće“ i neugodnog pritiska;

● Oštra ili tupa bol različitog intenziteta i trajanja (može biti kratkotrajna ili trajati nekoliko sati), koja se može proširiti na druge dijelove tijela;

● Bol i nelagoda se mogu pojaviti u čeljusti, lijevoj strani, ruci, leđima, vratu i trbuhu, posebno u području “žlice”;

● Kratkoća daha, nedostatak zraka, otežano disanje, bol u prsima;

● Hladan znoj, mučnina, povraćanje, blijeda put i opća slabost;

● Otkucaji srca mogu doseći i do 150 otkucaja u minuti;

● Iznenadna nemogućnost pokretanja ruke ili noge ili svih udova;

● Iznenadni gubitak svijesti ili jaka glavobolja;

● Razdražljivost, strah i osjećaj neposredne smrti. Ako bol potraje dulje od dvije minute, osobe sa srčanim oboljenjima trebaju potražiti pomoć. Osobe s anginom trebaju potražiti pomoć ako bol ne nestane nakon deset minuta uzimanja nitroglicerina. Ako ste sami i mislite da imate srčani udar, nemojte se ustručavati zamoliti nekoga da vas odveze do najbliže zdravstvene ustanove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *