DOKTORICA OTKRILA KAKO NAJBRŽE SMRŠATI ..

Doktorka Džudin Heri podijelila je svoje iskustvo o tome kako je izgubila više od 40 kilograma uz pomoć četiri ključna koraka, a ne kroz dijetu.

Za nju, proces mršavljenja nije bio samo o fizičkim promjenama, već i o poboljšanju njenog zdravlja i smanjenju stresa koji je negativno uticao na nju.
Prva stvar koju je shvatila bila je da promjene neće doći preko noći te da je potrebno vrijeme za ostvarenje ciljeva. Bitno je bilo da se pristupi procesu s razumijevanjem da je to dugoročna transformacija.

Doktorka je naglasila važnost borbe protiv stresa. Shvatila je da su brojne obaveze i stres negativno uticali na njeno zdravlje. Kada je odlučila da se posveti smanjenju stresa, primijetila je kako kilogrami počinju nestajati.

Njene promjene nisu bile drastične. Uvela je male svakodnevne navike, poput prakticiranja joge i truda da održava smirenost odmah nakon buđenja. Svakodnevno je donosila odluke koje su joj omogućavale da se osjeća bolje i bude zdravija.

Važno je bilo razumjeti da sve što radimo direktno utiče na nas. Fokus je bio na holističkom pristupu zdravlju, umjesto samo na broju kilograma. Doktorka je naglasila da zdravlje nije opcija, već nužnost koja zahtijeva konstantnu brigu i promjene u načinu života.

Njezin savjet je bio da usvojimo zdrave navike kao što su vreme za sebe, obroke, odmor, disanje i opuštanje te da ih tretiramo kao nešto što je obavezno, a ne opcionalno. Tek kada smo dosljedni u svojim zdravim navikama, možemo očekivati stvarne promjene.

Doktorka Džudin Heri svoje iskustvo dijeli kao podsjetnik da mršavljenje i općenito zdravlje zahtijevaju kontinuirani napor i holistički pristup, umjesto brzih rješenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *